wedstrijden

wedstrijden

Wedstrijd Eersel

Op 2 April stond de wedstrijd in Eersel op het programma. Na Valkenswaard is de motor flink onder handen genomen door de monteurs van Mx Team Nederland, om weer het maximale eruit te kunnen halen.

In de training zag het er strak uit en Ryan reed goed door. Hij wilde nog wat kleine aanpassingen aan de motor wat hij zeer knap aan gaf voor ’n jongetje van 8 jaar.

Met de start van de 1e manche zat Ryan er goed bij op ’n 3e plaats. de eerste 3 rijders waren goed aan elkaar gewaagd en streden om de eerste 3 plekken. Even moest Ryan de man op plaats 2 laten gaan, maar hij vocht zich mooi terug tot aan het achterwiel van de 2e man. Met het vallen van de vlag waren de rijders op plek 1,2 en 3 flink weg gereden van de rest van het veld en kwamen met ’n verschil van 3 seconden over de finish. Ryan nam de 3e plaats in waar hij zeer tevreden mee was.

Tussen de manches werd de tactiek besproken voor de 2e manche, en met het vallen van het hek vertrok Ryan weer op plaats 3. Hij bleef de 2e man kort volgen en nam met nog 3 ronden te rijden de 2e plek over. Hij reed zelfs iets weg van plaats 3 en 4. met nog 20 meter te rijden en de 2e plaats (eigenlijk) op zak, gebeurde er iets waar iedere rijder nachtmerries van heeft. Ryan’s stuur sloeg dubbel en hij viel. Hij pakte zijn motor snel op en trapte hem weer aan, maar 2 rijders passeerde hem en hij kwam op plaats 4 over de finish. Met ’n 3e en 4e plaats pakte Ryan net naast het podium en was hierdoor ook erg teleurgesteld. Na ’n uurtje was Ryan weer afgekoeld en wil revanche op 30 April op het circuit van Alphen.

Wedstrijd Valkenswaard

In de week na Oirschot was het slecht weer en de baan van Valkenswaard was dan ook zeer slecht. Ryan houd van echte crossbanen en was dus hierdoor in zijn sas. In de training heeft onze rijder zijn KTM 50 gespaard door maar 1 ronde te rijden. Voor de start van de 1e manche was er hard gewerkt om de motor klaar te krijgen.

Met het vallen van het hek zat Ryan er goed bij met ’n 3e plaats. Later in de wedstrijd nam de rijder uit Someren de 2e plaats over en kwam ook op deze plaats over de finish .

Met de start van de 2e manche zat Ryan er weer goed bij en als 4e stuurde hij zijn motor de 1e bocht in. Even viel hij terug naar plaats 5, maar later nam hij de 3e plaats over en reed de manche ook op deze plaats uit.

In het dagtotaal behaalde Ryan ’n 3e plaats en mocht hij dus naar het podium. In de stand om het kampioenschap schoot Ryan van plaats 8 naar plaats 3, waar hij zeer blij mee was.

Wedstrijd Oirschot

OpĀ 12 maart stond de eerste wedstrijd voor het DMX kampioenschap op de kalender.

In de tijdtraining deed Ryan het goed met ’n 5e plaats en hij mocht dus als 5e ’n plaatsje achter het hek uitkiezen. Met het vallen van het hek zat Ryan er goed bij en als 3e reed hij de eerste bocht in. Na enkele ronden kwam onze rijder ten val en viel terug naar plaats 14. Toen lied Ryan zijn vechtersmentaliteit zien en reed terug naar ’n mooie 7e plaats.

Na de 7e plaats in de eerste manche was Ryan erop gebrand om het beter te doen in de 2e manche. Met de start vertrok Ryan op plaats 4 en hij nam gelijk de 3e plaats over. Na 3 ronden viel Ryan en moest op plaats 8 weer beginnen. Het rijden ging goed en hij knokte zich terug naar plaats 5. In de laatste bocht voor de finisch wilde hij de 4e plaats overnemen, maar hij reed tegen de 4e man aan en ze vielen samen. Hierdoor viel Ryan terug naar plaats 7. Met 2 keer ’n 7e plaats was Ryan 8e in het dagtotaal. Dit was niet het gewenste resultaat en Ryan wil dan ook beter doen op 19 maart in Valkenswaard