Op 2 April stond de wedstrijd in Eersel op het programma. Na Valkenswaard is de motor flink onder handen genomen door de monteurs van Mx Team Nederland, om weer het maximale eruit te kunnen halen.

In de training zag het er strak uit en Ryan reed goed door. Hij wilde nog wat kleine aanpassingen aan de motor wat hij zeer knap aan gaf voor ’n jongetje van 8 jaar.

Met de start van de 1e manche zat Ryan er goed bij op ’n 3e plaats. de eerste 3 rijders waren goed aan elkaar gewaagd en streden om de eerste 3 plekken. Even moest Ryan de man op plaats 2 laten gaan, maar hij vocht zich mooi terug tot aan het achterwiel van de 2e man. Met het vallen van de vlag waren de rijders op plek 1,2 en 3 flink weg gereden van de rest van het veld en kwamen met ’n verschil van 3 seconden over de finish. Ryan nam de 3e plaats in waar hij zeer tevreden mee was.

Tussen de manches werd de tactiek besproken voor de 2e manche, en met het vallen van het hek vertrok Ryan weer op plaats 3. Hij bleef de 2e man kort volgen en nam met nog 3 ronden te rijden de 2e plek over. Hij reed zelfs iets weg van plaats 3 en 4. met nog 20 meter te rijden en de 2e plaats (eigenlijk) op zak, gebeurde er iets waar iedere rijder nachtmerries van heeft. Ryan’s stuur sloeg dubbel en hij viel. Hij pakte zijn motor snel op en trapte hem weer aan, maar 2 rijders passeerde hem en hij kwam op plaats 4 over de finish. Met ’n 3e en 4e plaats pakte Ryan net naast het podium en was hierdoor ook erg teleurgesteld. Na ’n uurtje was Ryan weer afgekoeld en wil revanche op 30 April op het circuit van Alphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *